İspanya 65 yaşın altında sadece üç pozitif test ölümü bildirmiştir (toplam 1.000 kişiden). Önceden var olan sağlık koşulları ve gerçek ölüm nedenleri henüz bilinmemektedir.
20 Mart'ta İtalya, bir gün içinde ülke çapında 627 test pozitif ölüm bildirdi. Karşılaştırıldığında, İtalya'daki normal toplam mortalite (ölüm sayısı) günde yaklaşık 1.800 ölümdür. 21 Şubat'tan bu yana, İtalya yaklaşık 4.000 test pozitif ölüm bildirmiştir. Bu zaman dilimi içinde normal toplam ölüm 50.000 ölüme kadar çıkmaktadır. Normal toplam mortalitenin ne ölçüde arttığı veya test pozitifliğini ne ölçüde arttırdığı henüz bilinmemektedir.
İtalyan medya haberlerine göre, Lombardiya bölgesinde ölen test pozitiflerinin %90'ı yoğun bakım ünitelerinin dışında, çoğunlukla evde veya genel bakım bölümlerinde öldü. Ölüm nedenleri ve ölümlerinde karantina önlemlerinin olası rolü belirsizliğini korumaktadır. Test pozitif 2.168 kişiden sadece 260'ı yoğun bakım ünitelerinde öldü.
Bloomberg, “İtalya, Virüsten Ölenlerin %99'unun Başka Hastalıkları Olduğunu Vurguladı” demektedir.
Japan Times şu soruya cevap aramaktadır: Japonya bir koronavirüs patlaması bekliyordu. Nerde kaldı? Pozitif test sonuçları alan ve karantina ilan eden ilk ülkelerden biri olmasına rağmen, Japonya en az etkilenen ülkelerden birisidir. Alıntı olarak şu cümle dikkat çekicidir: “Japonya enfekte olanların tümünü saymasa bile, hastanelerde yoğunluk olmamakta ve zatürre vakalarında ani artış olmamıştır.”
► Kaynak: A Swiss Doctor On Covid-19
Comments